Минава 10,30 ч, петък, хотел "Радисън", София. Във фоайето не спират да щъкат току-що проходили деца, а десетина бебета спят в количките си. През това време майки и татковци стискат палци да минат през цедката на "Биг брадър".

Безработен съм, точно като за "Биг брадър", казва един от кандидатите - Велко. Двамата с Таня търпеливо чакат да ги привикат от екипа. Имат три "палави" деца - идеалната атракция за шоуто, смятат родителите.

Теди и съпругът й Венци са по-млада двойка и вече са минали през първото пресяване. "Искам да разкажа за скапаната комшийка, която не чисти входа, за колегите, за селянията в София", обяснява Венци. Уточнява, че е юрист, но работи в магазин, за да издържа семейството си. "Все пак "Биг брадър" е и трибуна", добавя той още един мотив за участието си по пътя към наградата от апартамент, кола и 200 000 лева, съобщава "Труд".

Други кандидат-съквартиранти пък се надяват да избягат от родителите, с които живеят. И ако спечелят - да се изнесат от тяхното жилище. В шоуто трябва да има и чергари, вметва по-възрастен мъж. Казва, че е от с. Липен, край Монтана. Обещава, че влезе ли в Къщата, ще се грижи за малгучаните там и ще ги учи да не са "шашави". Сред кандидатите вчера беше и Лили Грънчарова, една от първите участнички в друго шоу на Нова тв - "Цената на истината", където обясни, че е изневерила на мъжа си. Този път обаче нямаше късмет и екипът не я включил в схемата си.

"Около 50 двойки стигнаха до "полуфинал", обяснява Ани Владимирова, психоложка на шоуто. И добавя, че имало кандидати, които питали дали могат да си вземат кучето или дори змията в Къщата. За децата нямали претенции. "Една жена дори водеше 5-годишното си момиче като аксесоар", разказа Владимирова.