Big Brother Family стартира с 9 двойки, ако мога да ги нарека така, и 2 фалшиви такива, които са вътре за да изпълняват тайна мисия. Но разликата не е съществена...истински или не, с деца или без, за мен няма нито едно семейство, което да изпълва целия смисъл на думата. Повечето бракове и връзки са с изтекъл срок, а сбъднатите от някога мечти не съответстват на реалността.

Жалко е поради много причини, че ще се налага да гледаме този сезон на Big Brother Family. Но за сметка на това съм сигурна, че всяко българско семейство ще страда и ще се радва с драмите, разделите и любовта на героите, колкото и да недоволства, псува и знае, че всичко е режисирано. Ако има любов обаче!?

След като изгледах снощи всички двойки внимателно, почнах да се чудя дали повредата е в моя телевизор или наистина така изглежда едно българско семейство. Дали наистина съществуват все още хора, които са заедно не заради личните си облаги, а заради неугасващата си любов примерно и дали съществуват такива, които поне са истински приятели, а не фалшиви половинки на едно измислено цяло?

И ако това е представителната извадка от масата и продуцентите не са намерили по обичащи се и интересни хора, то много жалко за нас и за света, в който живеем. Оказа се някак си, че всяка втора българка е стриптизьорка, танцьорка или танцуваща сервитьорка и вижда щастието, само ако получава безгранична финансова обезпеченост. Иначе в другия случай,  е родена, за да служи на съпруга си, който е мързелив, похотлив балкански хитрец, безработен или занимаващ се с далавери комарджия. Агресивен и арогантен в най-добрия случай или е чест клиент на полицията в най-лошия.

Картината е почти съвършена, финалните щрихи са за 17 годишната майка, която е имала 30 секс партньора и за бабата и дядото, които имат 32 години съвместен живот заедно и са запазили хармонията в отношенията си. Евала за любовта им, но дали всичко е така както изглежда или това е поредния коз на Биг Брадър, само времето ще покаже ...

И проследявайки целия този цирк си помислих за това как хиляди българи ще сядат всяка вечер на масата и докато вечерят заедно със своите деца, ще пускат Нова телевизия и ще облъчват крехката детска психика с тези хора. Едва ли някой се замисля какво ли ще си помислят децата и дали после ще вярват в брака? Но докато аз мислех   върху тези неща се сетих, че вътре в къщата също има няколко хлапета, и на тях няма да можем да им забраним да гледат телевизия и няма да има дистанционно, с което да изключваме това, което се случва, защото именно те ще са в центъра на цялото това презрение, огорчение и липса на компромиси съжителство между техните майки, бащи и разни други чичковци и лелки... За това ви казах, че е жалко...

Не е заради опетнената представа за семейство, заради опетнената представа на децата какво е това, е ... и тя няма да бъде променена с 200-те хиляди лева, семейния автомобил и тристайния апартамент в София.